Jonkl Péter masszőr

.

hivatalos oldala

masszázs

Egy képzett masszőr képes arra, hogy fellazítson akár évek óta feszes izmokat, így nem csupán a fájdalom csökken szinte azonnal, de lehetővé teszi azt is, hogy a beteg hozzá kezdjen a mozgásterápiához. 

A legtöbb krónikus mozgásszervi betegségben küzdő betegnek ajánlom a rendszeres masszázst.

Ma már számtalan masszázsfajta közül választhatunk, ugyanakkor az a legszerencsésebb, ha a terapeutára bízzuk annak eldöntését, hogy melyik kezelést érdemes az adott esetben alkalmazni. Akut mozgásszervi problémák (porckorongsérv, gerincferdülés, ízületi panaszok, hát, derék és nyakfájdalmak stb.) esetén, vagy rehabilitációs célzattal ideális választás lehet a masszázs, regeneráló masszázs, jó esetben heti, de legalább havi egy-két alkalommal.

Mindezeken felül betegségmegelőző, életminőség javító célzattal is érdemes legalább havonta egyszer igénybe venni valamilyen masszázs terápiát, főképp az ülő-, vagy álló munkát végzőknek. Sokan luxusnak tartják a kezelést, de érdemes belegondolni abba, hogy a 60 perces masszázs gyakorlatilag nem kerül többe, mint két-három mozijegy, ugyanakkor felbecsülhetetlen értékű gerincünk számára.